Skip to the content

Waarom een bedrijfsfilm?

Met tekst, reclame en via de sociale media wilt u uw bedrijf bij iedereen bekend maken. U wilt aan de wereld laten zien waar u nou precies elke dag mee bezig bent. Het is bewezen dat mensen enthousiast raken als ze een professionele bedrijfsfilm zien. U kunt ze daarmee veel beter raken en dat geldt dus ook voor potentiële klanten die u door het laten zien van een film over uw bedrijf over de streep kunt trekken om ook zaken met u te gaan doen. Met andere woorden, investeren in een bedrijfsfilm betaalt zichzelf vaak al op korte termijn terug. 

Lees meer over >> Waarom een bedrijfsfilm?

 

Veel vaker gedeeld

Het in beeld brengen van wat u doet, hoe u dat doet, met wie u dat doet en voor wie u dat doet is een effectieve wijze om uw bedrijf écht op de wereldkaart te zetten. Het is namelijk een feit dat een film over uw bedrijf veel vaker zal worden gedeeld op de sociale media dan wanneer u een tekst over uw bedrijf op de sociale media plaatst. U zult verstelt staan waar het bedrijfsfilmpje terecht komt. Dat is namelijk niet alleen bij familie en vrienden en bij uw ouders een provincie verderop, met een filmpje bereikt u heel de wereld.

 

Inspireren en enthousiasmeren

Door professionals een bedrijfsfilm te laten maken, kun je mensen écht raken en inspireren. U vertelt uw eigen verhaal en maakt duidelijk wat uw onderneming nou zo anders maakt ten opzichte van alle andere bedrijven. Iedereen die uw film ziet zal met eigen (en geïnteresseerde) ogen zien welke producten en diensten u aanbiedt, wat de drijfveren waren om juist dit te gaan doen en vertelt u ook over de rijke geschiedenis van uw bedrijf. U laat medewerkers aan het woord en laat alle bedrijfsprocessen aan de wereld zien. Het laten zien van een film is bovendien veel persoonlijker dan welke mooie tekst dan ook. De professionals zullen u door een bedrijfsfilm voorbeeld te laten zien overtuigen van de toegevoegde waarde ervan.

 

Gebruik van drones

De eerste stap in het laten opnemen van een bedrijfsfilm over uw onderneming is een gesprek met de professionals die de film gaan maken. Tijdens de brainstormsessie komt alles op tafel en worden alle mogelijke onderwerpen besproken. Al tijdens het gesprek zal het enthousiasme toenemen en u zult echt verrast zijn door de mogelijkheden die er tegenwoordig zijn. Zo kunnen met behulp van drones beelden van grote hoogte gemaakt worden, ook iets dat professionaliteit uitstraalt en waarmee u laat zien zelf ook voor professionaliteit te staan. Uit alle ideeën en wensen wordt vervolgens een helder stappenplan gemaakt waarna besloten wordt wanneer de opnames plaats zullen vinden.

 

Hoger in Google

Wist u dat een bedrijfsfilm veel beter scoort in de resultaten van Google? Ook bepaald niet onbelangrijk, want hoe hoger u in de Google ranking komt, hoe meer bezoekers u op de website krijgt. Daar zullen ze bovendien langer blijven omdat u daar ook uw film laat zien en meer bezoekers betekent vaak meer omzet. Bewegende beelden trekken eerder de aandacht en houden die aandacht ook langer vast. In uw film laat u medewerkers en klanten vertellen over uw bedrijf. Laat medewerkers vertellen wat ze precies doen en laat uw klanten de reden waarom ze met u samenwerken uitleggen. Het zal andere ondernemers aanzetten om ook zaken met u te gaan doen. Is de film gereed, dan laat je die standaard vertonen in de wachtruimte van uw bedrijf en op uw website. U laat geïnteresseerde klanten in de film zien wie u bent en ook tijdens beurzen en presentaties zegt een film meer dan duizend woorden. Er zijn dus meer dan voldoende redenen om te kiezen voor bewegend beeld in plaatst van tekst. Bovendien kunt u vaak heel lang vooruit met een professioneel opgenomen film.

 

Bedrijfsfilm laten maken kosten

Natuurlijk bent u ook geïnteresseerd in de kosten die het laten maken van een bedrijfsfilm met zich meebrengt. Het is echter moeilijk aan te geven wat de daadwerkelijke kosten zijn, simpelweg omdat die kosten sterk afhankelijk zijn van uw wensen. Wilt u gebruikmaken van drones en op verschillende locaties filmen? Nemen de opnames meerdere dagen in beslag? Pas als die vragen beantwoord zijn, kan een offerte worden gemaakt voor het laten produceren van een film.

 

Bedrijfsfilm

Ik wil meer informatie over een bedrijfsfilm laten maken

VidéPro videoproducties

Let US tell YOUR story